fbpx
Menu

SCHAEPEN

By pollevie | Geen categorie

dec 13

SCHAEPEN

We zijn bij Pollevie dol op schaap! Zo hadden we maandenlang schapenvlees op de kaart staan en is deel van onze inrichting van schapenwol.

Een van de redenen dat we dol zijn op schaap is het typisch Brabants karakter. Schapen werden vroeger gebruikt voor natuurbeheer, vooral op de heiden van de Brabantse Kempen. Doordat schapen zulke fanatieke grazers zijn hielden ze de heiden vrij van bomen. Omdat er veel schapen waren, werd er ook veel schapenvlees gegeten. Door de uitvinding van prikkeldraad, machines en kunstmest zijn schapen niet meer nodig voor natuurbeheer. Hierdoor zijn schapen nagenoeg uit het landschap, en ons bord, verdwenen.

De uitvindingen hebben echter hun beperkingen. Om bij te dragen aan de biodiversiteit en het landschap van Brabant is het belangrijk dat schapen weer terug op de heiden komen. Wij maken dit graag mede mogelijk door schapenvlees en –kaas op onze kaart te zetten. Deze producten zijn de ultieme scharrelproducten en prachtig van smaak.

Hartige wafel met paddenstoelenragout, picalilly en crème van Schaepsdijck kaas.

Het vlees en de wol zijn afkomstig van Kempisch Heideschaap. De schapenkaas die we nu in huis hebben komt van Schaepsdyck. Deze kaas verwerken we in een aantal van onze gerechten. De hartige wafel die we op onze lunchkaart hebben staan wordt geserveerd met draadjesvlees of paddestoelenragout, piccalilly van groenten en een crème van Schaepsdyck kaas.


Kempisch Heideschaap is een Ark van de Smaak product. In deze Ark van Slow Food zitten kleinschalige kwaliteitsproducten die tot de cultuur, historie of traditie van een streek of land behoren en biodiversiteit bevorderen. Benieuwd naar meer Ark van de Smaak producten? Lees er alles over!

About the Author