fbpx
Menu

WIJNEN: DE HERFSTFAVORIET VAN POLLEVIE

By pollevie | Geen categorie

nov 17

WIJNEN: DE HERFSTFAVORIET VAN POLLEVIE

Onze sommelier Janneke dook in onze klimaatkast voor een goede fles wijn en besprak haar herfstfavoriet met ons. De ‘La Planta’ van 100% temperanillo druif past heerlijk bij het seizoen én een aantal gerechten van onze nieuwe kaart.
La Planta“La Planta komt uit de regio Ribera del Duero, in het noorden van Spanje. In deze streek wordt vooral de temperanillo-druif geteeld. De temperanillo-druif gedijt goed in die omgeving, omdat ze met haar dikke schil goed tegen de hoge temperaturen en temperatuurverschillen kan die kenmerkend zijn voor de regio.” Veel wijnproducenten uit Ribero del Duero zijn aangesloten bij de Denominación de Origen (D.O.), het label staat voor waarborging van kwaliteit en afkomst van de wijn. Ook de producent van de La Planta, Bodegas Arzuaga Navarro, is aangesloten bij dit label.

De La Planta wordt gekenmerkt door haar volle smaak, afkomstig uit de druif zelf en van de houtlagering die de wijn gehad heeft.Nike Pas Cher Homme, Door deze volle smaak past de wijn goed bij de uitgesproken smaak van wild. Bij Pollevie staat nu een duo van wild zwijn op de kaart, geserveerd met gepofte knolselderij, gevulde paddenstoelen en een jus van jeneverbessen. Het wild in combinatie met aardse garnituren vraagt om een stevige wijn zoals de La Planta. We hopen dat onze herfstfavoriet u ook bevalt!


Bij Pollevie hebben we een klimaatkast die alle wijnen precies op de juiste temperatuur houdt.

Wist je dat rode wijn vaak veel te warm gedronken wordt? Van oudsher drinken we rode wijn op kamertemperatuur, Chaussures Nike Pas Cher,maar in de verwarmde en geïsoleerde huizen van tegenwoordig is dit eigenlijk niet meer van toepassing. Met de 21°C in onze woonkamers komt de smaak van alcohol te veel naar boven. Rode wijn is het best van smaak tussen de 15 en 17°C, koel de wijn dus even voordat je hem drinkt. www.odos-karate.fr,Maar drink hem ook niet te koud, want dan wordt de wijn vlak van smaak.

About the Author