fbpx

Welkom in ons restaurant! Wij hopen u te kunnen verrassen met bijzondere groentecreaties en fantastische wijn-spijs-combinaties.


Groenten vormen onze grootste inspiratiebron.


Hoewel we niet uitsluitend vegetarisch koken, zijn groenten, fruit en andere plantaardige ingrediënten altijd nadrukkelijk aanwezig.


We worden daarin niet alleen gedreven door urgentie, maar ook door nieuwsgierigheid.


De enorme variatie in plantaardige ingrediënten en hun bereidingstechnieken bieden een eindeloze verscheidenheid aan smaken en structuren voor verrassende en eigentijdse gerechten!


Martin Berkelmans Chef kok en eigenaar

Welkom in ons restaurant! Wij hopen u te kunnen verrassen met bijzondere groentecreaties en fantastische wijn-spijs-combinaties.


Groenten vormen onze grootste inspiratiebron.


Hoewel we niet uitsluitend vegetarisch koken, zijn groenten, fruit en andere plantaardige ingrediënten altijd nadrukkelijk aanwezig.


We worden daarin niet alleen gedreven door urgentie, maar ook door nieuwsgierigheid.


De enorme variatie in plantaardige ingrediënten en hun bereidingstechnieken bieden een eindeloze verscheidenheid aan smaken en structuren voor verrassende en eigentijdse gerechten!

Martin Berkelmans Chef kok en eigenaar

Welkom in ons restaurant! Wij hopen u te kunnen verrassen met bijzondere groentecreaties en fantastische wijn-spijs-combinaties.


Groenten vormen onze grootste inspiratiebron.


Hoewel we niet uitsluitend vegetarisch koken, zijn groenten, fruit en andere plantaardige ingrediënten altijd nadrukkelijk aanwezig.


We worden daarin niet alleen gedreven door urgentie, maar ook door nieuwsgierigheid.


De enorme variatie in plantaardige ingrediënten en hun bereidingstechnieken bieden een eindeloze verscheidenheid aan smaken en structuren voor verrassende en eigentijdse gerechten!

Martin Berkelmans Chef kok en eigenaar

Botanical Challenge

Het plantaardig menu op onze kaart bevat geen vlees of vis en bestaat vrijwel volledig (op verzoek voor 100%) uit botanische producten. Daartoe behoren niet alleen groenten, fruit en kruiden, maar ook noten, zaden, zeewier, paddenstoelen en andere schimmels.


De verscheidenheid aan soorten en variëteiten daagt ons uit om van gebaande paden te stappen en nieuwe culinaire wegen te verkennen. Dit omvat niet alleen het zoeken naar prachtige en unieke ingrediënten, maar ook het experimenteren met bijzondere bereidingstechnieken zoals fermentatie, pekelen, drogen, roken, en meer. 


Deze ontdekkingsreis noemen we zelf de 'Botanical Challenge', een uitdaging die resulteert in verrassende combinaties met bijzondere smaken en structuren. Deze creatieve benadering proef je niet alleen in ons plantaardige menu, maar ook in onze gerechten met vlees en vis.

Botanical Challenge

Het plantaardig menu op onze kaart bevat geen vlees of vis en bestaat vrijwel volledig (op verzoek voor 100%) uit botanische producten. Daartoe behoren niet alleen groenten, fruit en kruiden, maar ook noten, zaden, zeewier, paddenstoelen en andere schimmels.


Deze verscheidenheid aan soorten en variëteiten daagt ons uit om van gebaande paden te stappen en nieuwe culinaire wegen te verkennen. Dit omvat niet alleen het zoeken naar prachtige en unieke ingrediënten, maar ook het experimenteren met bijzondere bereidingstechnieken zoals fermentatie, pekelen, drogen, roken, en meer.


Deze ontdekkingsreis noemen we zelf de 'Botanical Challenge', een uitdaging die resulteert in verrassende combinaties met bijzondere smaken en structuren. Deze creatieve benadering proef je niet alleen in ons plantaardige menu, maar ook in onze gerechten met vlees en vis.

Fermentatielab

Veel van de bereidingstechnieken die we toepassen op plantaardige ingrediënten hebben meer tijd nodig. Dat kan variëren van een paar dagen tot een paar maanden. Daarom hebben we op de eerste verdieping van ons restaurant een extra keuken gerealiseerd waar al deze processen rustig hun gang kunnen gaan.


We noemen deze ruimte het fermentatielab omdat het meestal om fermentatieprocessen gaat.  Hierbij worden micro-organismen zoals bacteriën, gisten en schimmels gebruikt om smaken en texturen te creëren.  Mooie bijkomstigheid is dat vaak ook de voedingswaarde verbeterd.

Fermentatielab

Veel van de bereidingstechnieken die we toepassen op plantaardige ingrediënten hebben meer tijd nodig. Dat kan variëren van een paar dagen tot een paar maanden. Daarom hebben we op de eerste verdieping van ons restaurant een extra keuken gerealiseerd waar al deze processen rustig hun gang kunnen gaan.


We noemen deze ruimte het fermentatielab omdat het meestal om fermentatieprocessen gaat.  Hierbij worden micro-organismen zoals bacteriën, gisten en schimmels gebruikt om smaken en texturen te creëren. Mooie bijkomstigheid is dat vaak ook de voedingswaarde verbeterd.

Den Food Bosch

Den Food Bosch is een voedselbos in Sint-Michielgestel dat in 2017 werd aangelegd.  Het lijkt op een natuurlijk bos, maar in plaats van gangbare wilde bosplanten zijn hier vooral eetbare planten, bomen en struiken aangeplant. De verschillende planten in het bos zorgen voor elkaar en leveren jaar na jaar opbrengst. Daardoor is geen kunstmatige input zoals bewatering, bemesting en bescherming nodig en hoeven er niet ieder jaar nieuwe gewassen aangeplant te worden.


Het voedselbos in Sint-Michielsgestel begint nu geleidelijk volwassen te worden. Er kan steeds meer geoogst worden. Wij gaan daar graag mee aan de slag!


De diversiteit aan producten die uit Den Food Bosch komen is enorm en vaak anders dan de producten uit gangbare landbouwsystemen. Dit levert een grote inspiratiebron voor de keuken van Pollevie en onze gerechten.

Den Food Bosch

Den Food Bosch is een voedselbos in Sint Michielgestel dat in 2017 werd aangelegd.  Het lijkt op een natuurlijk bos, maar in plaats van gangbare wilde bosplanten zijn hier vooral eetbare planten, bomen en struiken aangeplant.


De verschillende planten in het bos zorgen voor elkaar en leveren jaar na jaar opbrengst. Daardoor is geen kunstmatige input zoals bewatering, bemesting en bescherming nodig en hoeven er niet ieder jaar nieuwe gewassen aangeplant te worden.


Het voedselbos in Sint-Michielsgestel begint nu geleidelijk volwassen te worden. Er kan steeds meer geoogst worden. Wij gaan daar graag mee aan de slag!


De diversiteit aan producten die uit Den Food Bosch komen is enorm en vaak anders dan de producten uit gangbare landbouwsystemen. Dit levert een grote inspiratiebron voor de keuken van Pollevie en onze gerechten.

Tuinderij Geworteld

Tuinderij geworteld ligt in Bruchem op de rivierklei van de Bommelerwaard en wordt gerund door Elisiv Lindroth. Haar hart ligt bij kleinschalige landbouw. “Ik word ontzettend blij van het telen van groente met veel smaak en kwaliteit. Het delen van al het moois dat uit de grond komt vind ik belangrijk.”


Pollevie maakt graag gebruik van de producten van Tuinderij Geworteld. Wekelijks worden de groenten en fruit van dat moment geleverd samen met een mooie bos bloemen op de bar.

Tuinderij Geworteld

Tuinderij geworteld ligt in Bruchum op de rivierklei van de Bommelerwaard en wordt gerund door Elisiv Lindroth. Haar hart ligt bij kleinschalige landbouw. “Ik word ontzettend blij van het telen van groente met veel smaak en kwaliteit. Het delen van al het moois dat uit de grond komt vind ik belangrijk.”


Pollevie maakt graag gebruik van de producten van Tuinderij Geworteld. Wekelijks worden de groenten en fruit van dat moment geleverd samen met een mooie bos bloemen op de bar.

Geïnteresseerd?

Dus beschik jij over de kennis en ervaringen waar wij naar op zoek zijn? Ben jij flexibel, gastvrij en wil jij graag werken in een jong en ambitieus team? Ga dan aan de slag als medewerker bediening bij Restaurant Pollevie. Wacht niet langer en vul direct het contactformulier in!

BOODSCHAP
0 of 350
Pollevie
Hofvijver 2b
5223MC, 's-Hertogenbosch
Parkeren kan het best in parkeergarage ”Het Paleiskwartier“, uitgang Belvédère aan de zuidkant van de parkeergarage.

Openingstijden
Dinsdag en woensdag vanaf 17.30 uur
Donderdag t/m zaterdag vanaf 12.00 uur

Contact

Pollevie

Hofvijver 2b

5223MC, 's-Hertogenbosch

Parkeren kan het best in parkeergarage ”Het Paleiskwartier“, uitgang Belvédère aan de zuidkant van de parkeergarage. 

Openingstijden

Dinsdag en woensdag vanaf 17.30 uur

Donderdag t/m zaterdag vanaf 12.00 uur


Donderdag 5 december (pakjesavond) zijn we gesloten.