Martin Berkelmans Eigenaar & Chef Kok

In 2007 begon Martin Berkelmans in Pollevie. Stapje voor stapje heeft hij er steeds meer zijn eigen zaak van gemaakt. Gezellig, ongedwongen, origineel en van bijzondere kwaliteit.

Otto van der Velde MaƮtre-sommelier

Otto heeft een passie voor wijnen en wijn-spijs-combinaties. Hij heeft een voorliefde voor klassieke wijnen, maar kan u ook alles vertellen over de nieuwe trend van Vin Nature en Orange Wine.

Daniel & Deborah van Schijndel De Broodspecialist

De Broodspecialist is gespecialiseerd in het bereiden van verschillende broodsoorten op ambachtelijke wijze. Voor Pollevie wordt al het brood van de kaart op maat gebakken.

Geert en Joke van der Kaa Walnoothoevehoen

Het Hoevehoen is afkomstig van De Walnoothoeve in Hoeven. De boerderij wordt gerund door Geert en Joke van der Kaa. Hun hoenders kunnen naar hartelust scharrelen in de weides rond de hoeve en worden pas na 10 tot 13 weken geslacht. De kip heeft dan een normaal groeitraject doorlopen; zonder krachtvoer en met voldoende beweging. Het vlees is hierdoor vol van smaak.

Astrid & Gertoin van Dal Zuivelboerderij De Kern

In de stallen van Zuivelboerderij De Kern staan 100 koeien die iedere dag 3000 liter melk produceren. Vijftien procent van die melk wordt op de eigen boerderij, op ambachtelijke wijze verwerkt tot zuivelproducten. Van die producten worden melk, boter, yoghurt en verschillende soorten kaas gebruikt in de keuken van Pollevie.

Eurotoques Vakgenoot

Euro-Toques is een vereniging van koks die staan voor gezonde voeding die ambachtelijk wordt bereid met natuurzuivere producten van goede kwaliteit.

Nederlands Gilde van Sommeliers Vakgenoot

Het Nederlands Gilde van Sommeliers is een beroepsvereniging van Sommeliers. Kennis en ervaring worden gedeeld tijdens proeverijen en wijnreizen.

Slow Food Vakgenoot

Slow Food werd opgericht in 1989 als reactie op fast food, op smaakvervlakking en de toenemende eenvormigheid van voedsel. De beweging streeft naar smaakvolle producten van goede kwaliteit, die duurzaam zijn geproduceerd.