Martin Berkelmans Eigenaar & Chef Kok

In 2007 begon Martin Berkelmans in Pollevie. Stapje voor stapje heeft hij er steeds meer zijn eigen zaak van gemaakt. Gezellig, ongedwongen, origineel en van bijzondere kwaliteit.

Glen en Jelle Koks in opleiding

Glen en Jelle zijn koks in opleiding. Vier jaar lang werken ze ieder jaar bij een ander restaurant en gaan daarnaast een dag in de week naar school.

Janneke Broekmeulen MaƮtre-Sommelier

Janneke heeft een fascinatie voor de vele smaakeigenschappen van wijn. Met haar kennis over wijngebieden en bijbehorende druiven met hun specifieke eigenschappen doorgrondt ze de wijnen van Pollevie. Zo kan ze gasten van een persoonlijk wijnadvies voorzien.

Daniel & Deborah van Schijndel De Broodspecialist

De Broodspecialist is gespecialiseerd in het bereiden van verschillende broodsoorten op ambachtelijke wijze. Voor Pollevie wordt al het brood van de kaart op maat gebakken.

Kempisch Heideschaap

Het Kempisch Heideschaap wordt veelvuldig ingezet voor beheer van de Brabantse heidevelden. Daarnaast levert het schaap een mooi stukje vlees dat regelmatig terug te vinden is op onze kaart. Ieder voorjaar worden de schapen geschoren. Voor de textielindustrie is de wol niet fijn genoeg. Herders zijn op zoek naar andere mogelijkheden voor hun schapenwol. Pollevie heeft de wol gebruikt in haar nieuwe interieur. Er zijn grote tapijten en lampenkappen gevild. De wol verbetert de akoestiek en heeft een warme uitstraling

Astrid & Gertoin van Dal Zuivelboerderij De Kern

In de stallen van Zuivelboerderij De Kern staan 100 koeien die iedere dag 3000 liter melk produceren. Vijftien procent van die melk wordt op de eigen boerderij, op ambachtelijke wijze verwerkt tot zuivelproducten. Van die producten worden melk, boter, yoghurt en verschillende soorten kaas gebruikt in de keuken van Pollevie.

Eurotoques Vakgenoot

Euro-Toques is een vereniging van koks die staan voor gezonde voeding die ambachtelijk wordt bereid met natuurzuivere producten van goede kwaliteit.

Nederlands Gilde van Sommeliers Vakgenoot

Het Nederlands Gilde van Sommeliers is een beroepsvereniging van Sommeliers. Kennis en ervaring worden gedeeld tijdens proeverijen en wijnreizen.

Slow Food Vakgenoot

Slow Food werd opgericht in 1989 als reactie op fast food, op smaakvervlakking en de toenemende eenvormigheid van voedsel. De beweging streeft naar smaakvolle producten van goede kwaliteit, die duurzaam zijn geproduceerd.