Lees meer over Pollevie

Het team van Pollevie besteedt veel aandacht aan kiezen van de mooiste producten om mee te werken. Zo kiezen we graag lokale seizoensproducten van hoge kwaliteit en staat duurzaamheid hoog in het vaandel. Doordat wij onze keuzes heel bewust maken kunnen onze gasten zorgenvrij genieten van onze gerechten en dranken.

Beste groenterestaurant van Nederland 2017!

Wat een eer! We zijn uitgeroepen tot het beste groenterestaurant van Nederland 2017!!

De verkiezing draait niet om de beste vegetarisch keuken, maar om keukens waarbij groenten de grootste inspiratiebron vormen en een belangrijke rol op het bord spelen. Onze chefs zijn fan van groenten en deze benoeming stimuleert ons alleen maar om nog duurzamer te werken en groente nog meer te laten shinen.

De wedstrijd stond onder leiding van een professionele jury van We’re Smart World, in samenwerking met Gault&Millau Benelux en de gasten van de genomineerde restaurants. Tijdens de beoordeling van de genomineerden werd vooral rekening gehouden met het percentage groenten en fruit dat in de maaltijd wordt verwerkt, de smaak en originaliteit van de gerechten en de structuur van de ingrediënten.

 

Minstens zo blij zijn we met de recensie van Joël Broekaert in het NRC (17 juni jl.), het weekend na de benoeming. Hij kopt: “Groenten met een zure, funky kick bij restaurant Pollevie”, samenvattend schrijft hij over het eten “slimme, interessante gerechten met veel aandacht voor groentenbereidingen, goed vegetarisch aanbod, en proef dat schaap!”.