De passie van Pollevie

 

Wijnen

Wijnliefhebbers kunnen bij Pollevie uitstekend terecht. Het assortiment is breed. De wijnen op onze wijnkaart komen van bekende en minder bekende wijngebieden. Een groot aantal wijnen is per glas te bestellen. Dit maakt het makkelijk om de verschillen te proeven.

Voor het combineren van wijn en spijs kunt u zich laten adviseren door onze gastvrouw of –heer. Zij kunnen u vertellen welke wijnen bij de gerechten passen. Uw persoonlijke voorkeur is daarbij belangrijk. Onze wijnkaart is onderverdeeld in vier karakters: strak en fris, rond en vriendelijk, vol en rijp, krachtig en robuust. Kies een wijn die past bij het moment, bij het gerecht en bij uzelf!

 

High Wine

Onze High Wine arrangementen bieden uitstekende mogelijkheden om meerdere wijnen te proeven in combinatie met bijpassende kleine gerechten. Deze mini gerechtjes – die het midden houden tussen een amuse en een voorgerecht – bieden een uitgelezen kans om kennis te maken met de verschillende aspecten van onze kaart. Gecombineerd met een zorgvuldig gekozen selectie van onze wijnen bent u gegarandeerd van een heerlijk culinair avontuur. Pollevie biedt verschillende High Wine arrangementen van ‘High Wine de Luxe’ tot ‘High Wine Prestige’.

 

Groenten in de Hoofdrol

Martin kookt veel met groenten. Waar vlees in de traditionele keuken de hoofdrol speelt en groenten slechts dienen als garnering, is dat bij de gerechten van Martin juist omgekeerd. Groenten spelen de hoofdrol. Het liefst werken we met groenten uit het seizoen.

 

Parade Pollevie

Als u alle aspecten van onze kaart wil proeven kiest u voor de Parade Pollevie. Dit is een bloemlezing van klein geportioneerde gerechten van de kaart. U kunt kiezen uit vier, vijf of zes gangen. Speciaal voor de lunch heeft onze chef een kleine proeverij samengesteld. U proeft het beste van de kaart bereid met de mooiste producten van het seizoen. Ervaar Pollevie op z’n best!

 

Koffie

Het handmatig branden van koffie is een vaardigheid die oefening vergt, bij het brandproces worden namelijk de smaak en geur van de koffie gevormd. De brandmeester bepaalt op welke temperatuur en hoe lang de boon gebrand moet worden om zo de optimale smaak te creëren.

Jarenlang hebben we bij Pollevie zelf onze koffiebonen gebrand. Samen met onze barista Stefan hebben we ons hierin gespecialiseerd en ontwikkeld om het beste uit elke boon te halen. Inmiddels heeft Stefan een eigen koffiebranderij en levert hij ons onze vertrouwde koffie van topkwaliteit.